Gietvloer kleuren bij PUUR! Vloeren

gietvloer kleuren

PUUR! Vloeren heeft onwijs veel mogelijkheden in gietvloer kleuren. De kleurkeuze heeft namelijk veel invloed op de gehele uitstraling van het interieur. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten gietvloeren. Vandaar dat PUUR! Vloeren u graag advies geeft, zodat u uiteindelijk tot de beste keuze komt. De verschillende kleuren kunt u uiteraard ook in het echt bekijken tijdens een bezoek aan onze showroom.

Uni kleur gietvloer

De meest strakke variant is de uni gietvloer, deze is volledig gelijk van kleur. Daarnaast is een gietvloer ook nog verkrijgbaar in een betonlook tint (2-kleuren). Doordat de uni kleur gietvloer gelijkl van kleur is zorgt het voor een prachtige en rustgevende uitstraling. Maar met een uni kleur gietvloer moet u wel rekening houden dat vuil er iets sneller op te zien is. Daarentegen is het ook weer een voordeel, zo kunt u namelijk altijd de juiste plekken schoonmaken.

Gietvloer 2 kleuren

Een gietvloer 2 kleuren of terwijl betonlook gietvloer is een andere mogelijkheid waar u voor kunt kiezen bij een PU gietvloer. Dus als u op zoek bent naar een mooie moderne gietvloer voor in de woonkamer, dan is een betonlook vloer een goede keuze. Doordat er 2 kleuren met elkaar gemengd worden zijn er heel veel mogelijkheden en heeft het ook een betonlook effect. Bovendien zorgt het er ook voor dat vuil er minder snel op te zien is. Ook bij gietvloer 2 kleuren wordt er voornamelijk voor grijstinten en zandkleuren gekozen, maar er zijn nog veel meer andere opties.

Beton ciré

Naast PU gietvloeren is er ook een mogelijkheid om voor beton ciré te kiezen. Beton ciré staat bekend om zijn warme uitstraling. Echter zijn de kleuren mogelijkheden wel een stuk minder uitgebreid dan bij een gietvloer. Maar dit weerhoudt de klanten niet, want er zijn al veel mensen die hebben gekozen voor een beton ciré vloer. Omdat beton ciré waterbestendig is past het uitstekend in uw badkamer. Daarnaast wordt het gemaakt in de basiskleuren; grijs, groen en zand. Doormiddel van het combineren van deze kleuren zijn er toch nog veel mogelijkheden.

De populairste kleur bij ons

De warme grijstinten zijn veruit de populairste gietvloer kleuren. Hierbij is grijs gemengd met een tikkeltje geel voor een warme uitstraling. Hierdoor krijgt de gietvloer een betonlook effect. Hier zijn een paar voordelen op een rijtje:

  • Tijdloze kleur
  • Goed te combineren
  • Handig, vuil is er minder snel op te zien

Een gietvloer gaat jaren lang mee, dus het is niet de bedoeling dat u er al na een jaar al op uitgekeken bent. Daarnaast past grijs bijna bij elke ander kleur, waardoor het goed te combineren is en het niet uitmaakt als er veranderingen komen in het interieur.

Effecten van de tinten gietvloeren

U kiest uiteindelijk hetgeen wat uw voorkeur heeft. Maar het is wel belangrijk om hier goed rekening te houden met de ruimte en het interieur. Daarom is het van groot belang om uiteindelijk goed de verschillen van donkere en lichte tinten met elkaar te vergelijken. Dit zal er toe leiden dat u uiteindelijk de beste keuze maakt en de tint kiest die uiteindelijk het beste bij uw interieur past.

Als u meer informatie wilt of een vraag heeft over onze vloeren. Dan beantwoorden we deze graag.

Een donkere tint

Een gietvloer met een donkere tint kan heel erg stijlvol zijn en staat vaak mooi bij een lichte muur, zo zorgt u voor een mooi contrast in uw huis. Donkere tinten kunnen voor gezelligheid en sfeer zorgen. Hierbij is het wel belangrijk om goed rekening te houden met de ruimte om er voor te zorgen dat het interieur niet kleiner gaat lijken en te donker wordt. Ten slotte is vuil veel minder snel te zien.

Een lichte tint

Lichte gietvloeren zorgen voor een ontspannen omgeving en laten de ruimte groter lijken, hierdoor hebben mensen sneller de neiging om voor een lichte tint te kiezen. Het voordeel van een lichte vloer is dat het zowel goed samengaat met lichte tinten als donkere tinten. Daarnaast zorgt het voor een frisse look, alleen worden lichte kleuren vaak wel gezien als minder sfeervol.

Als u benieuwd bent naar onze mogelijkheden. Dan kunt u altijd vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen of langskomen in onze showroom.

Meer mogelijkheden in gietvloer kleuren

Zoals vaker is benoemd zijn er talloze kleuren beschikbaar en bij PUUR! vloeren zijn er al heel veel kleuren te zien. Bij het kiezen van een vloer spelen natuurlijk een aantal zaken mee, denk hierbij aan:

  • Schoonmaken
  • Smaak
  • Inrichting van het interieur

Heeft u toch een speciale kleur in gedachte, die u nog niet bij ons heeft gezien? Wij kunnen speciaal voor u een kleur laten maken en u kunt dit zelfs ook eerst als voorbeeld opgestuurd krijgen. Dus wilt u een speciale kleur, laat het ons weten en neem contact met ons op om zo te kunnen bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Flakes gietvloeren

Naast de mogelijkheden van een uni kleur gietvloer en een gietvloer 2 kleuren is er ook nog de mogelijkheid om voor een gietvloer te kiezen met flakes. Dat zijn gietvloeren waarbij kleurvlokken worden ingebracht in een (natte) gietvloer als decoratie.

Dit zorgt ervoor dat de vloer net een andere look krijgt. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om verschillende soorten flakes in de gietvloer in te laten brengen. Verder ziet u daardoor ook minder snel vuil op de vloer, daarom kiezen ook veel bedrijven ervoor om flakes in te laten brengen.

Gietvloer kleuren RAL

Bij PUUR! Vloeren vindt u gietvloeren in alle RAL & NCS kleuren. Dit biedt u een ruime mogelijkheid in uw keuze. Bekijk onze uitgebreide kleurenkaart hieronder om zo te bekijken of uw gewenste gietvloer kleuren er tussen zitten.

Kleuradvies gietvloer

De juiste kleur kiezen voor een gietvloer is nu eenmaal heel lastig. Daarom bieden wij verschillende opties aan om u zo goed mogelijk te helpen en zo tot de beste keuze te komen. Ten eerste bieden wij u advies aan, door goed naar u wensen te luisteren. Ten tweede, kunt u altijd de showroom bezoeken om zo alles in het echt te zien. Daarnaast bieden wij ook nog de mogelijkheid om stalen op te sturen naar u huis, zodat u hier rustig naar kunt kijken. Staat uw gewenste kleur er niet bij? Neem dan contact met ons op zodat wij kunnen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Gietvloer kleurenkaart