Onderhouden van gietvloeren

Gietvloeren zijn relatief eenvoudige vloeren om schoon te houden, maar bij het onderhouden van gietvloeren komt meer kijken dan alleen ‘stofzuigen’. Zoals gezegd is het schoon houden van gietvloeren niet het enige belangrijke bij het onderhoud van alle typen gietvloeren. Houdt er rekening mee dat alle soorten gietvloeren een andere vorm van onderhoud nodig hebben. Zorg er voor dat u vooraf goed weet waar u aan moet denken bij het onderhouden van uw type gietvloer.

Basisregels voor het onderhouden van gietvloeren

Om een gietvloer schoon en netjes te houden zijn er wel een aantal ‘basisregels’ die u kunt naleven om er voor te zorgen dat uw gietvloer lang mee gaat en bovendien iedere dag de indruk geeft dat de gietvloer net is aangelegd. Om u op weg te helpen hebben we de belangrijkste adviezen voor het onderhouden van gietvloeren op een rijtje gezet:

  • Bij het plaatsen van meubels altijd gebruik maken van beschermende viltjes en verplaats de meubels zo min mogelijk
  • Gebruik bij het schoonmaken van de gietvloer een niet-chloorhoudend reinigingsmiddel met water
  • Wanneer u gaat stofzuigen hanteert u altijd een zachte borstel om krassen te voorkomen
  • Zorg er voor dat u gemorste vloeistoffen (drinken?) altijd zo snel mogelijk schoonmaakt om permanente vlekken te voorkomen
  • Net als bij vloeistoffen is het bij strepen ook belangrijk om direct te handelen en de vloer schoon te maken.

Maak van bovenstaande punten uw routine en u bent een heel eind op weg om het onderhouden van gietvloeren goed op orde te hebben. Een gietvloer is onderhoudsvriendelijk maar verdient desondanks wel terugkerend onderhoud om uw gietvloer intact te houden.

Groot onderhoud en reparatie

Naast de gebruikelijke werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren raden wij altijd aan om eens in de zoveel tijd een professioneel bedrijf uw gietvloer te onderhouden. Denk aan de beschermende toplaag die veel te verduren heeft met intensief gebruik. Slijtage is onvermijdbaar en onderhoudswerkzaamheden door experts is dan een must.

Wilt u meer informatie en/of advies over het onderhouden van uw gietvloer? Twijfel niet en neem contact met ons op, wij helpen u graag zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw gietvloer en denken graag mee over het onderhouden van gietvloeren. Wilt u een groot onderhoud laten uitvoeren voor uw gietvloer? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij helpen u graag!

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan