Industriële vloeren in garages en magazijnen 

Garages en magazijnen zijn plekken die het vaak zwaar te verduren krijgen. Vrachtwagens die aan en af rijden, materiaal dat van hier naar daar wordt gesleurd, bijtende producten die per ongeluk ten val komen of druppelen en mensen die zich op een veilige manier moeten kunnen bewegen. Klinkt dit bekend in de oren? Dan bent u hier waarschijnlijk aan het goede adres. Dergelijke ruimtes vereisen namelijk een speciale aanpak en dus ook een aangepaste vloer. Industriële vloeren passen dan ook perfect in dit plaatje en bieden de juiste specificaties en karakteristieken die u van deze vloeren mag verwachten. Aangezien het installeren van industriële vloeren in garages of een magazijn een vakkundige aanpak, materialen en afwerking vereisen, neemt u best een professionele partner onder de arm. Industriële vloeren zijn dan ook een kolfje naar de hand van Puur Vloeren.

De voordelen van industriële vloeren voor uw garages en magazijn

Terwijl vroeger industriële vloeren niet meer waren dan wat glad geborstelde stenen wordt er nu met heel veel zorg en oog voor detail aan de samenstelling en installatie van deze vloeren gewerkt. Dit resulteert in een lange lijst van voordelen die met deze vorm van vloeren gepaard gaat. U wilt immers als onderneming nog lange tijd van deze vloeren genieten. Laten we even de belangrijkste voordelen van industriële vloeren voor garages en magazijnen op een rijtje zetten:

  • Duurzaamheid: Industriële vloeren krijgen het vaak hard te verduren. Duurzaamheid is daarom van cruciaal belang. Of u nu voor betonlook gietvloeren, coating gietvloeren of epoxy gietvloeren kiest, duurzaamheid wordt steeds hoog in het vaandel gedragen.
  • Sterkte: Om het hoofd te bieden aan zware vrachten en andere mogelijke oppervlakteschade is enkel het sterkste materiaal bij industriële vloeren goed genoeg.
  • Snelle installatietijd: Gietvloeren hebben het grote voordeel dat ze niet gelegd maar gegoten worden. Hierdoor gaat het plaatsen van deze vloeren in garages of een magazijn heel wat sneller dan bij klassieke vloeren. Industriële vloeren dragen op deze manier de beroemde quote ‘time is money’ een warm hart toe.
  • Makkelijk in onderhoud: Door het egale oppervlak en het in vele gevallen stofafstotende karakter zijn industriële vloeren in garages en in een magazijn makkelijk in onderhoud. En doordat deze niet-poreuze vloeren zo weinig onderhoud vragen, dalen ook de onderhoudskosten in het algemeen. Tijd en geld besparend dus.
  • Esthetisch: Het esthetische karakter van industriële vloeren is niet altijd prioritair, maar mocht dit toch het geval zijn dan laten bijvoorbeeld gietvloeren een brede waaier aan kleuren en afwerkingen toe. Zo is er steeds een industriële vloer op maat die perfect aansluit bij de stijl van uw garages of magazijn.
  • Bestand tegen chemische producten: Onder de industriële vloeren bevinden zich materialen zoals de epoxy gietvloer die perfect bestand is tegen continue blootstelling aan chemische producten. Perfect dus voor magazijnen, fabrieken of ruimtes die met dergelijke chemische componenten in aanraking komen.

Voorbeeld Industriële Vloeren

Waarom kiezen voor een industriële gietvloer?

Kiezen voor industriële vloeren is kiezen uit een breed spectrum aan mogelijke opties gaande van polyurethaan gietvloeren over epoxy gietvloeren en rubbergranulaat gietvloeren tot iets klassiekere betonlook gietvloeren. Elke soort vloer met zijn eigen voordelen en kenmerken. Om nog maar te zwijgen van de mogelijke afwerkingen zoals een glossy deklaag of een antislip deklaag.

We kunnen ons voorstellen dat het ruime assortiment aan industriële vloeren en hun afwerkingen heel wat vragen oproept. Omdat geen enkele garage of geen enkel magazijn hetzelfde is, biedt puurvloeren.nl graag een professionele service op maat. Een denkproces waarbij ze u als klant van start tot einde betrekken om zo tot de industriële vloer te komen die aan al uw wensen en eisen beantwoordt. Vragen staat dan ook vrij en vrijblijvende offertes zijn bij puurvloeren.nl standaard ‘part of the floor deal’. Dankzij de professionele benadering en jarenlange ervaring wisten de mensen van PUUR! Vloeren al talloze garages en elke vorm van magazijn van naadloos aansluitende industriële vloeren te voorzien.

Offerte Aanvragen

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan

Vrijblijvend vloeradvies