PVC Vloeren

De mogelijkheden met een PVC vloer zijn eindeloos. Je creëert de look van een houtvloer of een betonvloer, maar dan met de voordelen van PVC. Diverse legmethoden mogelijk.

PVC vloeren: een duurzame en kwalitatieve keuze

Een PVC vloer is ongeacht het type ruimte een goede keuze. PVC vloeren worden gemaakt van verschillende lagen kunststof, waardoor de vloer extra stevig en tóch comfortabel om op te lopen is. De PVC vloer komt het beste tot zijn recht op een egale ondervloer. Dit is belangrijk omdat je anders steentjes en andere oneffenheden gaat voelen. De vloer is houtvrij, maar bijna niet van echt hout te onderscheiden.

We kunnen de PVC vloer op verschillende manieren bij je leggen. De meest populaire legwijzen zijn: de PVC visgraat vloer, de Hongaarse punt, en rechte lijnen eventueel in combinatie met brede planken. Naast de houtlook PVC vloer, is ook betonlook PVC vloer steeds meer gewild. Daarmee heb je de looks van een betonnen (gietvloer), maar dan met de voordelen van een PVC vloer.

PVC houtlook vloer

Bekijk de PVC vloer met rechte plank

PVC betonlook vloer

Bekijk de PVC betonlook vloeren

PVC visgraat vloer

Bekijk de PVC visgraat vloeren

PVC Hongaarse punt

Bekijk de PVC hongaarse punt vloer

De voordelen van een PVC vloer

Makkelijk in onderhoud

Goed met vloerverwarming

Werkt geluiddempend

Water- en vochtbestendig

Voelt comfortabel aan

Niet van echt hout te onderscheiden

Kleuren PVC vloer

Net als echt hout, zijn PVC vloeren in diverse kleuren te verkrijgen. Denk hierbij aan een licht eiken kleur of vurenhout, maar ook de populaire grijs gekleurde PVC vloer. Wissel je graag van interieur? Dan is grijs misschien wel de beste keuze, omdat je dit eindeloos kunt combineren met andere kleuren. Je bent van harte welkom in onze showroom om de diverse PVC vloeren en kleuren te bekijken. Je kunt online een afspraak plannen voor onze showroom in Veenendaal.

PVC vloer laten leggen

Het leggen van een PVC vloer is een precies klusje. Onze ervaren vloerenleggers zorgen ervoor dat jouw PVC vloer strak tegen de muur aangelegd wordt. Het voordeel hiervan is dat je niet per sé plinten nodig hebt, wat de vloer een strakke oogopslag geeft. Kies je voor een visgraat PVC vloer, dan leggen wij de vloer graag met band en bies. Dit benadrukt het unieke patroon van de vloer net dat beetje extra én geeft een luxe uitstraling. Een bijkomend en belangrijk punt is dat de ondervloer egaal dient te zijn. Zonder de vloer goed te egaliseren, loop je het risico dat je iedere oneffenheid gaat zien én voelen en dat komt de levensduur van de PVC vloer niet ten goede. Twijfel je of jouw ondervloer eerst geëgaliseerd moet worden? Neem dan contact met ons op, wij voorzien je graag van advies.

Een PVC vloer onderhouden

Kies je voor een PVC vloer, dan heb je een zeer duurzame vloer in huis gehaald. De unieke eigenschappen van een PVC vloer maken dat het slijtvast is en daardoor lang mee gaat. Wel raden we je altijd aan om de vloer te beschermen door viltjes onder je meubels te plaatsen en niet te schuiven met zware meubels.

PVC vloeren zijn onderhoudsarm. Dat wil zeggen: je hoeft bijna niet naar je vloer om te kijken om hem netjes te houden. Stofzuigen en regelmatig een lauwwarme dweil over je vloer halen is voldoende. Het liefst gebruik je hier ook geen reinigingsmiddel bij. We horen regelmatig mensen die een stoomreiniger kopen om hun vloer mee schoon te maken. Dit raden wij af, omdat de hitte de vloer kan beschadigen.

PVC trapbekleding

Steeds vaker wordt PVC gebruikt als trapbekleding. Het kent namelijk wat voordelen ten opzichte van tapijt of hout. Doordat PVC uit meerdere lagen kunststof bestaat, is het zeer slijtvast. Je zult dus geen slijtageplekken krijgen, zoals bij een tapijt of hout wel het geval is. Is iemand met vieze schoenen naar boven gelopen? Ook dat is geen probleem, want PVC is makkelijk schoon te maken. Een bijkomend voordeel van PVC is dat het grip biedt. De kans op uitglijden is minimaal.

Daarnaast heb je keuze uit betonlook of houtlook zodat je de trapbekleding kunt matchen bij je huidige vloer en interieur.

Veelgestelde vragen over een PVC Vloer

Lees hieronder de meest gestelde vragen over PVC vloeren. Staat je vraag er niet tussen of wens je aanvullende informatie? Neem contact met ons op.

Het leggen van PVC vloeren is maatwerk. De prijs van de PVC vloer is onder andere afhankelijk van de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van het leggen ervan. Daarnaast werken we met staffelkortingen. Je kunt online vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen. Geef hier het aantal vierkante meters aan, welk type vloer je in gedachten had en of we de vloer nog moeten egaliseren of niet.

Een PVC vloer is eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. Last van vastzittend vuil? Dit kun je er met een vochtige doek afhalen. Ga je de vloer dweilen? Dit doe je het beste met lauwwarm water.

Allesreiniger en andere zepen kun je het beste laten staan. Deze kunnen de beschermlaag van de vloer beschadigen. Ook de stoomreiniger kun je het beste laten staan. Door de hete stoom kan de vloer krom gaan trekken en de lijm loslaten.

Ja, de vloer dient geëgaliseerd te zijn voor we een PVC vloer kunnen leggen. Doe je dit niet, dan ga je ieder stukje stof of ieder korreltje onder de vloer voelen.

Een PVC vloer is waterbestendig en niet gevoelig voor vocht, dus zet niet uit. Wel kan het zo zijn dat andere materialen uitzetten met hitte of kou. Denk aan kozijnen. Hier moet wel rekening mee gehouden worden.

Ja, een PVC vloer is ook geschikt voor in de badkamer dankzij het waterbestendige materiaal. Een gietvloer in de badkamer is overigens ook een uitstekende keuze.

Eén van de voordelen van een PVC vloer is dat het onderhoudsarm is. Je hoeft dus geen speciaal onderhoud te plegen aan de vloer. Regelmatig stofzuigen en dweilen met lauwwarm water is voldoende.